Algemeen

Kan ik Lumy apparaten gebruiken met mijn eigen huidverzorgingsproducten?

Jazeker! Dit verschilt wel per apparaat:


Raydiant:

Voor het beste resultaat raden we aan om ons Rejuvenate Activating Serum direct voor gebruik van aan te brengen. De ingrediënten van het serum helpen de huid diep te hydrateren en tegelijkertijd microstroom te geleiden en onzuiverheden te verminderen. Als alternatief kun je een olievrij serum of hydraterende crème gebruiken met geleidende ingrediënten zoals hyaluronzuur en/of aloë vera. Spotlyte:

Gebruik Spotlyte zonder serum of crème. Was en droog je gezicht en begin met een schone huid. Wij raden je aan om een cleanser te gebruiken om je huid goed te reinigen.

Wat houdt de 100% tevredenheidsgarantie in?

Bij Lumy vinden we het belangrijk dat iedere klant tevreden is. Daarom bieden we een 60 dagen niet-goed-geld-terug-garantie aan. Dit houdt in dat je onze producten tot 60 dagen na ontvangst mag retourneren. Als je vragen hebt over je aankoop, neem dan contact op met onze klantenservice.

Verzending

Hoeveel verzendkosten moet ik betalen?

Bij Lumy betaal je niets voor de verzending. Wij sturen je pakketje gratis op!

Wat is de levertijd?

Update! Door de grote drukte en enorme vraag de afgelopen weken, is de levering van onze Raydiant Huidverzorgingstool iets vertraagd. Er is momenteel een levertijd van 3-5 werkdagen. Mocht je pakket na deze tijd niet zijn aangekomen, neem dan contact met ons op zodat we je zending kunnen controleren. Ons andere producten zijn wel direct leverbaar.

Ontvang ik bericht als mijn bestelling verzonden is?

Je ontvangt niet alleen een bevestiging van je bestelling, maar ook een e-mail zodra je pakket wordt verzonden. Hierdoor kun je het pakket volgen met behulp van de track & trace code.

Mijn pakketje is nog niet binnen, wat nu?

We willen je vragen om nog heel even af te wachten. Door drukte bij de bezorgdienst kan het zijn dat je bestelling een dag later binnenkomt. Heb je jouw pakket de volgende dag nog steeds niet ontvangen? Neem dan even contact met ons op via support@lumyskincare.nl. Dan zoeken we uit waar jouw pakketje blijft!

Retourneren

Ik ben niet helemaal tevreden, wat nu?

Wat jammer dat ons product niet helemaal bij jou past. Een nieuw huidverzorgingsproduct  is vaak even wennen. Wij raden je aan om het product minimaal tussen 21 - 45 dagen te proberen.

Mocht je er binnen 60 dagen proberen toch achter komen dat jij niet helemaal tevreden bent met het product, laat ons dit dan weten via support@lumyskincare.nl. Kosten voor retourneren zijn voor eigen rekening. Wij storten daarna het volledige aankoopbedrag terug op je rekening.

Nadat de retour gestuurde bestelling in ontvangst is genomen wordt het aankoopbedrag, (geen verzendkosten) uiterlijk binnen 10 dagen op jouw rekening teruggestort. Op voorwaarde dat de producten in goede staat zijn ontvangen.

Dit geldt niet voor producten die verzegeld zijn om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na levering is verbroken. Met uitsluiting van Raydiant.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Je kunt je bestelling alleen binnen 60 dagen na aankoop retourneren. Kosten voor retourneren zijn voor eigen rekening.

Meld je retour eerst aan via support@lumyskincare.nl. Vermeld hierbij het volgende:

 • Reden retour
 • Contactgegevens
 • Indien van toepassing foto’s van eventuele beschadiging + omschrijving
 • Zodra wij jouw bericht hebben ontvangen nemen wij je retour aanvraag binnen zo snel mogelijk in behandeling.

Wanneer wordt het aankoopbedrag teruggestort?

Nadat de retour gestuurde bestelling in ontvangst is genomen wordt het aankoopbedrag, (geen verzendkosten) uiterlijk binnen 10 dagen op jouw rekening teruggestort. Op voorwaarde dat de producten in goede staat zijn ontvangen.

Dit geldt niet voor producten die verzegeld zijn om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na levering is verbroken. Met uitsluiting van Raydiant.

Gebruik

Hoe gebruik ik Raydiant?

Was en droog je gezicht en begin met een schone huid. Wij raden je aan om een cleanser te gebruiken om je huid goed te reinigen.

Beweeg Raydiant omhoog en naar buiten over elk gedeelte van je gezicht en nek. Herhaal dit 5 minuten per dag.

Activeren
Houdt Raydiant vast en breng de kop op je huid aan. Het apparaat activeert automatisch bij direct contact met een gehydrateerde huid. De tool stopt automatisch wanneer je hem van je huid haalt.

Voor betere resultaten raden wij aan om ons Rejuvenate serum te gebruiken in combinatie met Raydiant.

Houd het behandelgebied vochtig en breng opnieuw aan indien nodig.

Let op! Raydiant activeert alleen op een goed gehydrateerde huid, en zal niet werken op een droge huid.

We raden aan om te beginnen met 5 minuten per dag gedurende de eerste paar dagen. Naarmate je huid aan Raydiant went, kun je de duur en frequentie van de behandeling langzaam opvoeren voor betere resultaten, tot 30 minuten per dag. Let altijd op hoe je huid reageert op schoonheidsapparaten en verminder het gebruik als er roodheid of irritatie optreedt.

Optioneel: gebruik hierna een moisturizer.

Hoe gebruik ik Spotlyte?

Houdt de knop kort ingedrukt tot het licht aan gaat. Plaats hierna Spotlyte op een puistje of het te behandelen gebied. Begin eerst met blauw licht, na 3 minuten gaat het apparaat vanzelf uit. Hierna kun je het proces herhalen met rood licht.

Hoe gebruik ik Rejuvenate?

Zonder Raydiant:

Laat enkele druppels met het pipet op je gezicht of nek landen. Smeer hierna in een draaiende beweging het serum uit.

In combinatie met Raydiant:

Laat enkele druppels met het pipet op het te behandelen gebied landen. Hierna smeer je het serum met Raydiant uit, totdat het serum compleet ingetrokken is. Werk van boven naar beneden, begin bij je voorhoofd en eindig met je nek.

Wanneer mag ik Raydiant niet gebruiken?

In de volgende gebieden mag Raydiant niet worden gebruikt:

 • Borst gebied
 • Strottenhoofd/Keel
 • Borst
 • Lies gebied
 • Oogleden
 • Onder wenkbrauwbot

Raydiant mag niet worden gebruikt door:

 • Mensen onder de 18 jaar
 • Zwangere vrouwen
 • Mensen met epilepsie
 • Mensen met kanker/tumoren
 • Mensen met een pacemaker
 • Mensen met geïmplanteerde defibrillatoren/stimulatoren
 • Mensen met elektronische geïmplanteerde apparaten

Raadpleeg een arts voor het gebruik van Raydiant als je medische zorgen, een medische aandoening, medische aandoeningen zoals epilepsie of epileptische aanvallen of een recente gezichtsoperatie hebt gehad.

Het is mogelijk dat elektronische bewakingsapparatuur, zoals een ECG-monitor en ECG-alarmen, niet correct functioneert wanneer Raydiant wordt gebruikt. 

Het gebruik van Raydiant mag alleen op een gezonde en onbeschadigde huid. Raydiant mag niet worden toegepast op of in de buurt van kankerachtige laesies, op gezwollen, geïnfecteerde of ontstoken gebieden of huiduitslag (bijv. flebitis, tromboflebitis, gebroken haarvaatjes, spataderen, enz.).

Raydiant is niet ontworpen om te activeren bij contact met gezichtshaar. We raden aan om voor gebruik te scheren, omdat haar de geleidbaarheid kan verstoren. Het gezichtsgebied onder een baard of snor kan niet worden behandeld. 

Mogelijke bijwerkingen zijn huidirritatie of roodheid. Alleen voor gebruik door volwassenen. Buiten het bereik van kinderen houden.

Gebruik Raydiant niet op de borst omdat het gebruik van elektrische stroom in de borst hartritmestoornissen kan veroorzaken, wat dodelijk kan zijn.


Voorzorgsmaatregelen

Raydiant is uitsluitend ontworpen voor cosmetisch gebruik en voor personen met een goede gezondheid.

Er kan een licht tintelend gevoel optreden tijdens het gebruik. Als gevolg van de stimulatie van de oogzenuw kan er ook een perceptie zijn van flitsende lichten tijdens het gebruik van Raydiant. Raadpleeg een arts als je deze aandoening constant en/of zonder gebruik opmerkt.

Bekijk de gebruikershandleiding voordat je Raydiant gebruikt.

Voorzichtigheid is geboden bij patiënten met vermoedelijke of gediagnosticeerde hartproblemen.

Voorzichtigheid is geboden bij patiënten met vermoedelijke of gediagnosticeerde epilepsie.

Voorzichtigheid is geboden wanneer je Raydiant gebruikt op delen van de huid die niet normaal aanvoelen.

Als je huidirritatie of overgevoeligheid ervaart als gevolg van de elektrische stimulatie of het elektrisch geleidende medium (bijv. Rejuvenate Serum), kun je de irritatie waarschijnlijk verminderen door een ander geleidend medium te gebruiken.

Raydiant mag niet worden gebruikt tijdens autorijden, het bedienen van machines of tijdens activiteiten waarbij onwillekeurige spiercontracties de gebruiker een onnodig risico op letsel kunnen opleveren.

Als je een hartaandoening hebt dien je de door een arts aanbevolen voorzorgsmaatregelen te volgen.

Raadpleeg een arts voordat je Raydiant gebruikt na een recente chirurgische ingreep.


Bijwerkingen

Als je aanhoudende hoofdpijn en/of andere pijnlijke gewaarwordingen ervaart tijdens of na het gebruik van Raydiant, stop dan met het gebruik van het apparaat en raadpleeg een arts.

Erg belangrijk

Dit apparaat is bedoeld voor cosmetisch gebruik op het gezicht en de hals. Elke schadelijke consequentie die voortvloeit uit verkeerd gebruik of toepassing op andere lichaamsdelen, aansluiting op onjuiste spanningsbronnen, vuile geleidende oplossingen of enige andere onjuiste toepassing is noch de verantwoordelijkheid van Lumy noch zijn gelieerde ondernemingen.

Wanneer mag ik Spotlyte niet gebruiken?

Spotlyte mag niet worden gebruikt door: 

 • Iemand onder de 13 jaar.
 • Iemand die zwanger is of borstvoeding geeft.
 • Iemand met ernstige acne.
 • Iemand met een huidaandoening, afgezien van milde tot matige acne.
 • Iemand die last heeft van een verbrande huid.
 • Iemand met Fitzpatrick huidtypes V en VI.
 • Iemand die onder medische zorg staat voor ziekten waarbij sprake is van lichtgevoeligheid.
 • Iemand die fotosensibiliserende medicijnen krijgt.
 • Iemand met actieve kanker of kankerlaesie.
 • Iemand met een bekende allergische reactie op plastic. Het apparaat bevat kunststoffen die tijdens gebruik in contact komen met de huid. Neem bij twijfel over allergieën eerst contact op met een zorgverlener voordat je het apparaat gebruikt.
 • Iemand die lijdt aan door licht veroorzaakte hoofdpijn.
 • Iemand met een medische geschiedenis van aanvallen die worden veroorzaakt door licht. 
 • Iemand met een voorgeschiedenis van epilepsie.
 • Iemand met flebitis, tromboflebitis en spataderen.

Garantie

Hoelang heb ik garantie op mijn product?

Op jouw Lumy apparaat heb je standaard 2 jaar garantie. Wordt jouw tool kapot geleverd? Stuur ons dan even een mail met een aantal foto’s van jouw defecte apparaat via support@lumyskincare.nl. Deze kun je dan kosteloos aan ons retouneren en wij zullen dan direct een nieuw product jouw kant opsturen.

Ik heb een vraag, hoe kan ik jullie bereiken?

Voor al je vragen kan je terecht bij onze klantenservice! Wij zijn bereikbaar via support@lumyskincare.nl.

Waar kan ik terecht met een klacht?

Wat vervelend! Neem hiervoor contact met ons op via support@lumyskincare.nl.

Heb je nog vragen?

Stuur ons een berichtje!