Alles over de wetenschap achter Lumy

Voor de ontwikkeling van onze producten gebruiken we geavanceerde technologie afkomstig uit de dermatologie. Lees hieronder meer over de technologie en de voordelen hiervan.

Rood lichttherapie

Rood lichttherapie

Rood lichttherapie is een behandeling die gebruikmaakt van licht met een golflengte van ongeveer 630 tot 700 nanometer om de huid te behandelen. Het werkt door de energie van het licht te absorberen en deze om te zetten in celenergie, waardoor de huid beter in staat is om te herstellen en te vernieuwen. Door verschillende wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond dat rood lichttherapie een krachtige aanvulling kan zijn op de dagelijkse huidverzorgingsroutine. Het stimuleert de productie van collageen, vermindert rimpels en fijne lijntjes, verbetert de textuur en teint van de huid. Daarnaast vermindert het ontstekingen en irritaties en bevordert het de bloedcirculatie, wat resulteert in een betere opname van voedingsstoffen en een betere afvoer van afvalstoffen. Rood lichttherapie is veilig en pijnloos en daarom een uitstekend alternatief voor andere behandelingen die veel risico's met zich meebrengen.

Stimuleert de productie van collageen
Vermindert rimpels en fijne lijntjes
Verbetert de textuur en bloedcirculatie van de huid

Rood licht therapie verbetert significant de huidkwaliteit, zoals teint, ruwheid en collageendichtheid, volgens een gecontroleerd onderzoek met 136 deelnemers. Klik hier voor het onderzoek

Een studie met 31 deelnemers toonde aan dat rood lichttherapie leidde tot verbeterde huidcondities, waaronder minder door de zon veroorzaakte veroudering en rimpels. Klik hier voor het onderzoek.

Een vergelijkbare studie toonde aan dat LED-therapie effectief is tegen zon- en pigmentvlekken bij deelnemers van middelbare leeftijd. Klik hier voor het onderzoek

Uit een onderzoek blijkt dat rood lichttherapie effectiever is dan infraroodlicht bij de behandeling van acne. Klik hier voor het onderzoek.

Microstroom therapie

Microstroom therapie

Microstroom therapie is een veilige en klinisch bewezen behandeling waarbij lichte elektrische golven met een laag voltage (300 microampère) worden gebruikt om de gezichtsspieren te stimuleren. Dit verbetert de elasticiteit en stevigheid van de huid, vermindert fijne lijntjes en rimpels, verhoogt de doorbloeding en vochtgehalte van de huid en stimuleert de productie van collageen en elastine. De behandeling kan worden gezien als een training voor het gezicht. Microstroom therapie is pijnloos.

Vermindert fijne lijntjes, rimpels en ontstekingen in de huid.
Verbetert de opname van huidverzorgingsproducten.
Geeft een gezonde en natuurlijke uitstraling.

Microstroom therapie biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van het verminderen van rimpels, het verbeteren van de huidtextuur en het bereiken van een stralende, gezonde huid. Klik hier voor het onderzoek.

Microstroom therapie is uitgegroeid tot een betrouwbare en goed gestructureerde technologie. Klik hier voor het onderzoek.

Elektrische stimulatie kan de bloedstroom naar de huid verbeteren. Dit kan de gezondheid van de huidcellen verbeteren, de huid er gezonder uit laten zien of de stevigheid vergroten.

Eén van de belangrijkste voordelen van microstroom therapie is dat het de gezichtsspieren stimuleert. Door ze te stimuleren kan het gezicht er strakker uitzien en kunnen zichtbare tekenen van veroudering verminderd worden.

Blauw lichttherapie

Blauw lichttherapie

Blauw lichttherapie is een bewezen effectieve en veilige behandeling voor puistjes. Door lage niveaus van blauw licht (415 nanometer) te leveren, elimineert het acne-veroorzakende bacteriën en wordt de talgproductie verminderd, waardoor nieuwe puistjes worden voorkomen. Ook helpt het ontstekingen te verminderen en wondjes sneller te genezen. De natuurlijke en pijnloze behandeling verbetert ook de textuur van de huid door fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Na slechts enkele behandelingen kan de verschijning van milde tot matige puistjes met meer dan 90% worden verminderd. Door de activiteit van talgklieren te verminderen kan deze therapie ook de algehele gezondheid van de huid verbeteren en er frisser en stralender uit laten zien.

Dood acne-veroorzakende bacteriën.
Voorkomt breakouts.
Vermindert ontstekingen in de huid.

Bij verstopping van de talgklieren door de bacterie Propionibacterium acnes ontstaan rode vlekken, blaasjes en uiteindelijk knobbeltjes en cysten. Blauw licht kan deze bacterie doden en de genezing van acne-wonden bevorderen. Klik hier en hier voor de onderzoeken.

Blauw licht is ontstekingsremmend en vermindert de productie van inflammatoire cytokines (IL-1alpha).
Klik hier voor het onderzoek.

Therapeutische warmte

Therapeutische warmte

Therapeutische warmte biedt verschillende voordelen voor de huid. Deze vorm van therapie maakt gebruik van rustgevende warmte om de gezondheid en vitaliteit te bevorderen en verjonging te stimuleren. Een belangrijk voordeel hiervan is dat het de bloedcirculatie stimuleert, wat resulteert in een betere opname van huidverzorgingsproducten. Daarnaast draagt het bij aan een gevoel van ontspanning en welzijn. Het toepassen van therapeutische warmte op de huid is een veilige en pijnloze methode, waarbij een temperatuur van ongeveer 37,8°C wordt gebruikt.

Verbetert de bloedcirculatie van de huid.
Voert afvalstoffen sneller af.
Verlaagt het stressniveau in het gezicht.

Wanneer warmte op het huidoppervlak wordt aangebracht, verwijdt het de bloedvaten in een proces dat vasodilatatie heet. De bloedcirculatie wordt dan verhoogd, wat resulteert in verbetering van de kleur, vermindering van ontstekingen en een algeheel "gezonde" gloed. Klik hier voor het onderzoek

Gezichtsmassage

Gezichtsmassage

Gezichtsmassage biedt talrijke voordelen voor de huid. Door zachte massagebewegingen op het gezicht toe te passen, wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, waardoor de huid een gezonde gloed krijgt. Het bevordert ook de afvoer van toxines en stimuleert de lymfedrainage, wat kan bijdragen aan een vermindering van wallen en een stralende huid. Gezichtsmassage kan de productie van collageen en elastine bevorderen, waardoor de huid steviger en elastischer kan worden. Bovendien helpt het ontspannen van de gezichtsspieren bij het verminderen van spanning en stress, wat kan leiden tot een jeugdigere uitstraling.

Vermindert wallen en dofheid.
Verhoogt de stevigheid van de huid.
Bevordert de bloedsomloop van de huid.

Er is een onderzoek gedaan naar de effectiviteit van gezichtsmassage met behulp van een CT-scan. Klik hier voor het onderzoek.

Shop onze huidverzorgingstools

Raydiant: 4-in-1 huidverzorgingstool gebaseerd op de wetenschap
4.7
Rated 4.7 out of 5 stars
121
Reviews
Raydiant: 4-in-1 Huidverzorgingstool

Dé huidverzorgingstool van 2023

Spotlyte: 3 minuten durende behandeling van puistjes
4.6
Rated 4.6 out of 5 stars
7
Reviews
Spotlyte: Behandel puistjes en onzuiverheden

Verminder puistjes in 2-3 weken

Rejuvenate serum: verbeter je resultaten
4.6
Rated 4.6 out of 5 stars
14
Reviews
Rejuvenate: Boost de resultaten van Raydiant

Verbeter je resultaten!